diumenge, 7 de desembre del 2008

Com prevenir els excessos nadalencs?

Ajustem la nostre dieta, contem calories i fins i tot ens sotmetem a règims estrictes al llarg de tot l’any. I quan arriba el Nadal llencem per la broda tant esforç . 365 dies de sacrifici són molts si tenim en compte que els copiosos i hipercalòrics menjars nadalencs podem fer-nos engreixar fins a 4 quilos! en menys d’una setmana.

No cal desesperar-se. Podem evitar aquest augment de pes innecessari seguint unes quantes mesures.

Comença a menjar sense gana. Si abans del menjar de Nadal ens prenem un parell de peces de fruita i bevem aigua estarem parcialment saciats i menjarem amb menys ànsia, amb la qual cosa la ingesta total de calories serà menor.
Si ets tu qui prepara el menjar, no piquis mentre cuines. Un truc és preparar-se una safata amb aperitius “light” per a evitar la temptació


Si els entrants son mol grassos en el menú , pots preparar segons plats a la planxa
Consumeix begudes sense alcohol és molt calòric i puja el nivell de glucosa en sang.
Algunes opcions són les clares i tints d’estiu (cervesa o vi amb gasosa o llimonada)


Davant la gran varietat de segons plats et recomanem que et decantis pel gall dindi o el conill. Les seves carns tenen menys greix i menys calories que les de porc, godall, be .etc

Els peixos i mariscs són ideals per a confeccionar un menú equilibrat i lleuger. No obstant això, no convé abusar d’aquests últims si es pateix àcid úric. .
Menja racions moderades.


Tria postres lleugeres i saludables. A mes dels raïms, que aporten fibra, potassi i antioxidants, pots optar per altres fruites com la pinya, rica en vitamina C , fibra i potassi, o la poma, que destaca pel seu contingut en fibra soluble, un element que afavoreix el moviment intestinal.
Si no et pots reprimir amb els torrons, massapans i mantegades, amb uns pocs trossos hauràs complert perfectament amb el menú nadalenc.


Les infusions (camamilla, farigola, menta i anís) ajuden a fer la digestió i a combatre les flatulències, preferentment aquesta última. Si ja t’has passat en un menjar o sopar, torna a la rutina lo abans possible sense saltar-te menjars. Saltar-se menjars pera compensar l’excés calòric estan perjudicial com seguir menjant en excés. D’aquesta manera es contribueix al desordre alimentari i fas més difícil tornar a la normalitat quan a hàbits alimentaris saludables es refereix.

Imposa’t dies de restricció abans i desprès de les dates més assenyalades, menjant menys de l’habitual . Si ho fas, el balanç global serà més equilibrat al final de les festes.
No et fiquis al llit de seguida desprès de sopar. Han de transcórrer almenys un parell d’hores fins al moment d’anar-se al llit per a evitar el reflux d’aliments i àcid des de l’estómac

Felices festes de Nadal i bon Any,tinguem tots
Muntatge Ramon

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mol VE PEL COSELL PRO COSTA MOL FERO SOBRE TOT PER AQUESTES FESTES

Viqui Mulet ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Viqui Mulet ha dit...

Viqui Mulet ha dit...
Està molt maco tot el vostre bloc, però veig que no hi afegiu res... Jo encara no en sé gaire, i no puc fer tantes coses com vosaltres...però miro d'anar-hi posant alguna recepta.
la meva adreça és

http://cuinaviqui.blogspot.com/

Viqui Mulet de S. Feliu de Codines