dijous, 24 de desembre del 2009

El sí a la independència guanya a Vilassar de Dalt amb un 95.7%



Un 30.8% dels vilassarencs van acostar-se el 13 de desembre a l'Escola Immaculada per expressar la seva opinió sobre la pregunta que la Plataforma Vilassar Decideix plantejava: Està d´acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a Europa? Un 95.7% va dir sí, mentre que un 2.2% va votar-hi en contra i un 2% va votar en blanc. Al conjunt de 167 pobles que el 13 de desembre organitzaven les consultes la participació també va ser del 30%
En nombres absoluts, des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre, 2224 vilassarencs van votar sobre la independència de Catalunya. Més de 2100 van votar-hi a favor, 49 en contra i 45 ho van fer en blanc.


La Consulta celebrada a Vilassar de Dalt va acollir la visita d´observadors internacionals arribats des de la Gascunya francesa que van donar fe que el procés s´estava desenvolupant correctament. També van visitar l'Escola Immaculada Josep Manel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt i impulsor de la primera consulta en aquesta localitat i Xavier Safont Tria, regidor de Mataró i també del Diputat de CiU Joan Morell i el President comarcal de CiU, Xavier Badia.



El primer votant de la consulta per la independència a Vilassar de Dalt va ser Bernaldo Cedeño, ciutadà equatorià que fa 8 anys que viu a Vilassar de Dalt.Per altra banda, les urnes vilassarenques també van rebre el vot de David Olivares,actor de Polònia i Crackòvia de TV3.



Els resultats es van fer públics vora dos quarts de deu del vespre a la Plaça de la Vila de la ma de Llorenç Artigas, alcalde de Vilassar i president de la Junta Electoral Local i Antoni Llimona, portaveu de la Plataforma, tancant així un dia ple d´activitats festives que van acompanyar els votants de Vilassar de Dalt.


Publicat per Ramon

3 comentaris:

salvi vell ha dit...

Hola Ramon: Us felicito per la vostra empenta ja que no sembla que el nostre païs pugui sortir-se'n de la situació en que està si no és que Castella se separi de Catalunya i que així "deixin de patir la nostra falta de solidaritat"
T'havia escrit un missatge preguntant per la teva salut ja que tinc entès que t'havien d'operar però me l'han tornat. És que ja no estàs a Yahoo?. Dec tenir l'adreça equivocada. Adéu!

Gent Gran ha dit...

Hola Salvi i bones Festes; gràcies per la teva felicitació per la Independència, esperem que al final sortirem amb la nostre i u celebrarem brindant tots amb cava Català, no he rebut cap correu teu ,el meu es rasanfra@yahoo.es jo el teu al tinc com salvifargas@yahoo.es , diguem algú espero resposta , al teu amic
Ramon

Anònim ha dit...

Felicitats per aquet blog
Salutacions
Temps de Poesia