diumenge, 28 de febrer del 2010

7 increïbles anomalies de la Naturalesa

Alguns dels fenòmens naturals estranys del planeta, son extremadament efímers i edemes enormement localitzats i altament incansables.

Aquest son els 7 fenòmens il·lustrats amb fotografies i una explicació

Les pedres que es movent soles

Pedres de desenes de quilos es movent sense explicació aparent . En el conegut Vall de la Mort a Estats Units existeix un fenomen singular, es tracta de pedres que semblen flotar sobre un desert baldí que en algun moment fou fang. Durant dècades, els científics han teoritzat explicacions plausibles sobre aquesta anomalia, on una pedra de varis quilos de pes es capaç de desplaçares varies cents de metres "per si sola". Molts creuen que aquest moviment es deu al fort vent, pro això no explica que pedres de diferent grossors i pes es mouen a un ritma paral·lel i en diferents direccions. Amés, amés, els càlculs físics tampoc recolzant les teories, ja que per algunes pedres es moguin as necessitarien vents de velocitats superiors als cents de quilometres per hora. El vent pot moure pedres petites, ¿pro com mourien algunes de varies desenes de quilos?.

Les columnes de basalt En Canàries i han formacions d’aquest tip .Al refredar-se, les denses corrents de lava es contreure en un angle vertical amb la direcció de les corrents, produint una figura geomètrica de aspecte insòlit. Aquest es el proses que generen les columnes basàltiques, de forma hexagonal regular i de una perfecció casi artificial. Entre las mes famoses estan les "Gigant´s Causeway" en Irlanda i las "Devil´s Tower" en Estats Units, encara que tampoc desmereixen "Los Órganos" en la illa de La Gomera en las Illes Canàries

El profund forat blau

Es troba en las Bahames i gairebé no ja vida. Aquest "enorme forat" s’enfonsa sobtadament en el oceà. Al mirar-lo des del aire, al seu dens color blau es nota la presencia de una gran profunditat i una foscor impenetrable, sobretot en contrast amb l’aigua del seu voltant. Aquells buce-adors que s’han endinsar-se dotzenes de metres en ell, han constatat que amb aquestes profunditats, escassegen seriament el nivell de oxigen i que edemes apenas existeix vida per la falta de corrents marines. A pesar deixo, el lloc presenta un altíssim interès científic, ja que asta el moment, sant descobert en el interior dotzenes de fòssils de una antiguitat remota. Aquest enorme "forat" es troba en las Bahames.

La gran marea vermella

La seva aparició provoca pèrdues econòmiques . La gran marea vermella , dita també floracions de algas, son en realitat una gran quantitat de algas unicel·lulars de professo colo vermell que proliferant en las aigües costeres y causant una coloració vermella en la superfície acuática. Moltes d’aquestes algas son innòcues, pro lo cert es que augmentant les substàncies tòxiques en el mar, al que provoca la mort de cents de peixos, ocells i altres animals mamífers. Al mateix temps, els sers humans també pateixen de forma indirecta aquet fenomen, ja que es deteriora el impacte ecològic a les costes i això es manifesta als sectors marítims i econòmics.

Els círculs de gel

Un fenomen poc conegut pro que gràcies a Internet està proliferant la comunicació. Pel que sembla els científics especulant aquests círculs perfectes de gel i formant uns remolins naturals al aigua que al pujar a la superfície formant circumferències perfectes en la capa de gel de la superfície. Fins el moment sant registrat aquests círculs de diferents diàmetres i en diferents parts del mont, inclòs en ocasions no apareix un sols cerclà sinó varis de ells distribuïts per tota la superfície del aigua. El mes gran registrat tènia un diàmetre de 150 metros.

Els núvols mammatus

La seva aparició es pronòstic de grans tempestats. La aparició d’aquest tip tan peculiar de núvols es un presagi nefast de l’arribada de fortes tempestes o climatologia adversa crítica. Aquests núvols contenen principalment vidres de gel capaces de estendre’s en una línia que pugi medi centenars de quilometres. Algunes formacions d’aquests núvols poden restar estàtics durant inclòs 10-15 minuts.





Els Arcs Iris de foc








Son extremadament difícils de veure per les condicions requerides per la seva formació
Les probabilitats de observa un d’aquest arc iris tan peculiars son extremadament baixes. Es produeix per una convergència rara dels raigs del sol, alguns núvols que deurien de tenir una posició específica. Al reflectir la llum del sol, els vidres de gel d’aquests núvols produeixen raigs visibles de diferents aspectes. Com es extremadament insòlit, veure fotografies d’aquest fenomen no es mol popular i pogué prendre una instantània es una gran sort .

Muntatge Ramon